Sveriges Radio bedriver egen personalpolitik via etern

Tillbaka i Sverige efter en dryg månad knäppte jag på Sveriges Radio i fredags strax före kl 10 när resultatet av folkomröstningen i Storbritannien stod klart.

Finansminister Magdalena Andersson redogör klart och tydligt för beredskapen i Sverige apropå att de kraftiga reaktionerna på de finansiella marknaderna runt om i världen i en direktsändning från Rosenbad.

Halvvägs avbryts plötsligt radiosändningen för en uppräkning av ett halvdussin radiotjänstemän som arbetat hittills under förmiddagen, några av dem i kulisserna. Vi får t ex veta vem som varit sändningskoordinator.

Samhällsredaktionen på Sveriges Radio bedriver alltså personalpolitik via etern för att muntra upp några av de anställda som stigit upp lite tidigare på morgonen. Det kan endast vara deras närmsta släktingar och kompisar som är intresserade av att höra den långa raddan.

Ofta bryts intressanta diskussioner av detta helt ointressanta rabblande och när det äntligen är över sänds en eller annan tålamodsprövande trailer, reklam för program senare under dagen. Detta sker uppenbarligen med radioledningens goda minne.

Det vore intressant att nästa gång lägga till ett namn, den klåpare som bestämt det som sannolikt över 99 procent av lyssnarna irriterar sig över.

Usel journalistik (12)

Annonser

Ett svar

  1. Ofattbar naivitet, gäller även vid samansättning av individer som ska kommentera händelser, alltid en kommunist med, varför?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: