Usel journalistik (9)

Lyssna gärna i efterhand på radions P1 minuterna före kl 15 idag torsdag när SR-anställde Thomas Nordegren surrade runt gång på gång och avbröt de seriösa journalister som skulle redogöra för kommande sändning i Studio Ett efter kl 16. Sedan inleddes Nordegrens och Louise Epsteins eget program med främst Nordegrens amatörmässiga kommentarer till olika aktuella nyheter Jag har för något år sedan skrivit om deras verbala gyttjebrottning som kallas talk show,  trams som åtminstone inte hör hemma i den seriösa kanalen P 1.

En intressant sammanställning av Donald Trumps olika åsikter följdes av frågan till Sveriges Radios Moskva-korrespondent: ”hur SKA man tolka vad Trump sade”.

Detta är en sjuka som drabbat också många av de mer seriösa nyhetsjournalisterna på Sveriges Radio, hur man ska tolka. Vad då ska ? De borde istället gå över till det mer förutsättningslösa ”KAN tolka”.

Därefter urartade sändningen totalt när Nordegren försökte intressera oss P1-lyssnare för hans egen frisyr, om den är snygg eller ej.

Ett annat oprofessionellt beteende på både Sveriges Radio och Television numera är alla trailers, reklamtexter för kommande program . En del presentatörer och nyhetsuppläsare avbryter till och med intressanta intervjuer för få plats för dessa tröttande påbud från radions administratörer.

Annonser

4 svar

  1. Håller med på alla punkter.
    Göran Larsson

  2. Tyvärr, Nordegren och Epstein börjar urarta. Studio Ett, den uppfräschade första timmen senare på kvällen, känns dock mera intressant. Alla trailers i tid och otid kunde vi undvara. Det är oförskämt mot tittare och lyssnare att vräka på med sådant.

  3. How right you are , bäste favorit kåsör

  4. Ett ord i rättan tid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: