Hopp om bättre moral efter läckan i Panama

Frågade ut storföretagaren Rune Andersson och bolagsbevakaren Albin Rännar på Aktiespararnas lokalavdelning i Trelleborg vid ett möte arrangerat inför fotbollsklubben TFF:s återkomst till Superettan. Rune Andersson, tidigare VD i Trelleborgs gummi och ordförande i Electrolux och många andra välkända företag, nu med egen företagsgrupp på ett 20-tal bolag, var starkt kritisk till olika företeelser bland dagens börsbolag, exempelvis att många styrelser och företagsledningar utgör några slags ”kompisklubbar”.

Vidare anser Rune Andersson att myndigheternas alltmer komplicerade regelverk gör att styrelsemötena särskilt i stora internationella bolag alltmer sysslar med hur reglerna ska hanteras, det borde experter kunna klara ut. Styrelserna tvingas nu lägga allt mindre tid på själva affärsverksamheten.

Albin Rännar som för de många småägarna, medlemmar i Aktiespararnas riksförbund, granskar börsbolag och ofta är hård kritiker på bolagsstämmor, sade att de aktuella avslöjandena om fiktiva bolag i skatteparadiset Panama har det goda med sig att regeringar nästan överallt i världen nu tvingas agera.

Många förmögna personer både i näringsliv och politik kommer rimligen bättre att skilja på lagligt och olagligt, men också mellan god och dålig moral även när de tror att de inte blir avslöjade.

Annonser

There are no comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: